Pagini

duminică, 5 mai 2013

ca tot e pastele, cate ceva despre crestinism si alte forme de ipocrizie

in jurul slobozirii crestinismului prin toate caile de comunicare, mereu simt nevoia sa punctez cate ceva. iata!


daca ma nasteam in belgia sau lituania acum (duminica dimeanta 1:10) puteam spala haine, bate covoare, bate cuie pentru a atarna tablouri. dar m-am nascut in romania si nu pot ca ma condamna toti. (daca nu ai inteles, belgienii si lituanienii sunt catolici...).



daca voi considerati  in regula sa fiti doar un pic crestini, eu de ce nu pot? bine, oricum, eu functionez dupa bun simt si discernamant deci deja as fi un crestin mai bun decat voi. nu inteleg asta, daca biserica accepta crestinismul cu jumatati de masura? fiindca daca mergi la biserica ar trebui sa nu faci sex pana dupa cununia religioasa, nu? adica sa fii crestin, nu doar sa alegi ce-ti convine. poti sa vorbesti de rau pe cineva, sa fii mandru, sa furi si sa minti dar nu muncesti duminica, ti post miercurea si vinerea. functioneaza asa? 


cuvantul pula. e impotriva lui isus sa spui pula, nu? e un pacat sa spui pula. acum 2000 de ani exista cuvantul pula in limba tracilor sau cine popula spatiul asta? banuiesc ca nu. deci nu e impotriva firii crestinesti sa spui pula. atunci cand a intrat in limbajul impotriva bisericii si cine l-a introdus pe lista neagra? a existat cineva din biserica ortodoxa care-a umblat peste cuvantul lui dumnezeu, introducand, oarecum, o noua porunca? un crestin va spune nu, nu e adevarat, nu conteaza cuvantul cat ceea ce inseamna. atunci nu mai folosesc pula si voi spune ca aseara in club o grasa m-a prins de isus si l-a supt pana a scuipat-o pe fata. nu e bine asa, ceea ce inseamna e gresit chiar daca forma e ok, ar spune un crestin. hotareste-te, prietene.

eu nu judec pe nimeni ca merge la biserica, are idei crestine, se roaga, tine post si altele. cel mult, incerc sa le arat alternativele si sa discerne ei. treaba lor. dar sunt privit cu dispret si judecat daca eu nu merg la biserica, cred in stiinta, in bine, in bun simt, in estetica, toate fara a ma raporta la anumite forte si idei fara baza reala. nu zice crestinismul sa ierti si sa nu judeci? nu mai inteleg nimic.

sunt foarte multe de punctat dar am lucruri mai bune de facut. paste fericit, ipocritilor.




Niciun comentariu: