Pagini

sâmbătă, 11 mai 2013

comoditati, ipocrizii si alte refuzuri ale dezvoltarii personale

cine ma place, ma place asa cum sunt. probabil de asta nu te place nimeni si esti un retardat singur, asteptand la tine-n camera sa-ti faca ma-ta un sandwish, uitandu-te la filme care nici nu te relaxeaza si din care nici nu intelegi nimic. e cea mai comoda forma de-a te face sa te simti bine ca el/ea nu te mai vrea iar prietenii tai beau fara tine. cea mai comoda forma de-a refuza ca esti prost si urat.

sa spunem ca da, cine te place te place si asa. retardati ca tine, probabil. dar sa spunem ca ar fi corect. te plac si asa. bun, si acum? te plac si asa, dar ai impresia ca e de ajuns? ca vei iesi cu noi si-a doua oara la bere. stii, trebuie sa ne pastrezi interesul, sa ni-l cresti, sa vii cu idei si ganduri noi, cu povesti mai interesante, cu propuneri etc. macar fa-ne cinste, te mai luam odata. la fel cu ea, prietene. e usor sa spui ca cine te place, te place si asa dar nu esti capabil sa incerci sa intelegi care ii sunt placerile si interesele ei, poate-poate chiar te va placea asa, putin upgradat. 

dar lasa, fii comod, resemneaza-te crezand ca treci peste cu cine ma place, ma place si asa. voi intre voi, prosti si urati, va placeti si asa. e ok. noi nu. noi consideram ca nu e de ajuns sa fii asa cum esti tu. asa ai fost bun ieri. azi trebuie sa fii ce ceva in plus.

nu sunt eu cel mai frumos sau destept, dar am sufletul bun. angajeaza-te la adapostul pentru caini si ia-i pe toti acasa. e singura varianta pentru un urat prost dar cu suflet bun. sufletul bun e ca motorul bun la o masina. caroserie urata si din plastic, si consum mare si va ramane in showroom pana va merge la casat. 

e egal a spune asta, cu a spune ca cine te place, te palce si asa. nu sunt toti frumosi dar frumusetea nu e plastica sau dupa vreo matrice, e ceva estetic. daca ai urechile mari, nu te tunzi scurt, daca ai nasul mare, nu-ti lasi breton bla bla. nu te vrea nimeni frumos ci doar cu simt estetic. daca esti prost, citeste o carte. vei invata cuvinte noi, vei avea un ochi mai critic, vei gasi idei slefuite si vei vrea sa citesti si a doua carte, spre exemplu. 

nimeni nu cauta un suflet bun si-atat, fiindca nu vrem ajutoare sociale. e tot o varianta a comoditatii de-a face ceva cu viata ta. e mai bine sa te plangi ca nu te vrea nimeni si nu te integrezi nicaieri in ciuda sufletului tau bun. daca ai un suflet bun, fa-ne cinste. 

in poza de mai sus gasesti nu am un trup perfect, nu am un chip frumos, nu sunt un om puternic. adica frustrari care te fac sa crezi ca in adancul tau esti un om bun. nu esti, altfel nu ai avea frustrari referitoare la ceea ce vede un om la tine, nu in tine. 

vrem simt estetic, simt critic, nevoie de evolutie si echilibru, abilitati de comunicare si alte chestii care nu vin nici dintr-un suflet bun nici din comoditate. vin din dorinta de a fii ceva mai mult decat esti, altfel chiar daca esti bill gates si esti multumit cu asta, dupa toate realizarile, ai devenit mediocru, acceptand ca esti bill gates si asta e de ajuns. daca esti bill gates, fa-ne cinste.

Niciun comentariu: