moastele reprezinta ceva sfant, ceva religios. religia, dumnezeul vostru reprezinta ceva pasnic, nu? adica din religia voastra am inteles ca trebuie sa intorc si celalalt obraz deci sa fiu pasnic. pai daca moastele reprezinta ceva pasnic de ce e nevoie de jandarmi si politie la iasi unde e racla sfintei parachiva si garduri de ingradire si lege si ordine? de ce? pentru ca nu e nimic sfant la cacaturile alea?
daca eu sunt un mare crestin, rugator la cer, frecventand biserici si gogu e la fel doar ca eu sunt ca pula de bolnav si nu pot ajunge la iasi sa ma rog si sa ating cacaturile alea insa gogu merge, il ajuta dumnezeu mai mult pe el decat pe mine? adica dumnezeul vostru e selectiv?
daca fizic nu pot merge la moastele voastre dar sunt un mare crestin bla bla, doar faptul ca as vrea din tot sufletul sa ajung la iasi doar ca sunt paralizat sau orb fara prieteni sau n-am bani sau s-a rupt podul din sat si nu pot merge nicaieri sau sunt un orb fara prieteni, paralizat si fara bani, intr-un sat fara legatura cu restul lumii, doar faptul ca as vrea sa merg ma face mai bun? si un preot mi-a confirmat ca da. atunci de ce mai e nevoie sa merg pana acolo, daca doar gandul e ok?
am vazut la tv stirile cu racla sfintei de pe facebook si se impingea lumea, urla, scandal, lucru de pacatosi in mare parte. ce cautau aia acolo? ce e sfant acolo?
atat.
si va dau un link la ceva sfant de tot, sfinti pe facebook. e ceva sfant intr-un cont de facebook?
4 comentarii:
Superstiţia e un fenomen omniprezent. Oricât ai încerca să le arăţi unora ceea ce este evident, mecanismele lor de apărare nu le vor permite să treacă de bariera credinţei pentru a păşi în tărâmul raţiunii (numită şi realitate).
(Mă aştept la un "sh*tstorm iminent")
"crede si nu cerceta", nu?
adica "fi prost si asculta-ne pe noi, te manipulam cum vrem noi".
cam asta spun astia cu aureole imaginare
Interesant este că în secolul 21 nu se mai pune problema în felul acesta, cel puţin în ţările civilizate (România mai puţin). Adică pentru a-şi păstra credincioşii, cultele acceptă un fel de echilibru între credinţă şi cercetare, tocmai pentru a nu-şi pierde autoritatea (şi au destul succes din nefericire).
in tarile civilizate, ai dreptate. uite-te, cei mai multi credinciosi "ultarsi" sunt cei cu putine spre deloc surse de informare. nu ne vor cu creierele antrenate, ei vor tamplari nu designeri.
Trimiteți un comentariu