Pagini

luni, 8 aprilie 2013

mania si penibilitatea in nevoia de-a spune primul "La multi ani"


insa de la bun inceput tin sa precizez ca a spune la multi ani, astazi, e deja ceva mai rau decat ignorarea. facebook, acest colt intunecat ce inlocuieste coltul intunecat al mintii noastre cand vine vorba de aniversari, ne spune mereu cui sa-i uram. asta cu conditia ca toti sa aiba data de nastere reala trecuta.
fa un test, cu 5 zile inaintea zilei tale de nastere, scoate-ti aceste date de pe facebook. vei suge o pula cat tine de mare cand doar maica-ta te va suna seara.
e penibil sa spui la multi ani oricarui necunoscut si sa accepti urari de bine de la aceiasi necunoscuti. urarile si injuraturile sunt din suflet. daca sunt mecanice, generate de nevoia bagarii in seama si socializare cretina, sunt egale cu sperma dintr-un prezervativ bine inodat. acolo, inutile si bune de aruncat la gunoi.
dar mai penibil decat asta e mania si penibilitatea de-a dori sa fi tu primul/prima care ureaza cuiva la multi ani.  in primul rand gresesti daca nu esti persoana numarul 1 a carei urare sarbatoritul/sarbatorita o asteapta. astfel vei fi prima persoana insignifianta care a tinut linia ocupata pana cand el/ea/mama/tata/sora va suna. si sunteti multi care faceti asta. de ziua mea au incercat vreo 15 sa fie primii. n-au reusit, evident. dar iti doresti sa fii primul ca sa ce? aici nu pricep. justifica-te! faci ceva, ai un motiv, ai un argument. il ascult...
ok, asteptarea luand sfarsit, te anunt ca nimic nu spune disperare mai grav decat "sa fiu primul, sa fiu prima, ole ole ola". daca cineva asteapta sa-i spui cat de importanta e persoana asta pentru tine si ca vrei sa traiasca multi ani, sperand sa-i traiasca in anturajul tau, la orice ora si al oricatelea vei fi, vei conta mult. nu incerca sa suni la 12:00, mai ales ca nu avem ceasurile setate la fel. la 12:00 deja l-au sunat 3 pe sarbatorit care aveau ceasurile cu 2 minute inainte. nu incerca sa suni la 12:00 fiindca daca suni inseamna ca nu esti acolo iar daca nu esti acolo inseamna ca nu esti cea mai importanta persoana si deranjezi deci scopul tau de-a fi primul te-a pus intr-o postura nenorocita. nu suna la 12:00 fiindca deja vorbeste cu altcineva, poate mama, si nu-ti va da cu siguranta bip inapoi sa suni din nou si nici nu te va suna. deci tot mai tarziu/maine, trebuie s-o faci. nu suna la 12:00 fiindca sunt oameni care nu tin atat de mult la cele fix 24 de ore aniversare. pentru unii, ziua de nastere incepe dupa ce s-au trezit si se termina cand ultimul nenorocit de prieten apropiat e beat si-i spune ultimul la multi ani. 
daca suni inainte de ora 12 esti cu atat mai penibil. esti deja intr-o mare agitatata de disperare in care inoti spre insula atentiei insa ai inghitit prea multa apa si te duci la fund. 
vrei sa contezi? spune ceva din suflet, original, suna dupa masa pe la 6-7, fa-l/fa-o sa ceara atentia unei urari si-atunci vei ramane cu siguranta printre cei care au contat in ziua respectiva.
originalitate si suflet, doua ingrediente pe care daca le alaturi, si la o inmormantare, te vor aplauda cu totii.

Un comentariu:

Septimia spunea...

acum 2 ani mi l-am dezactivat. decantare totala.