Pagini

marți, 30 aprilie 2013

traditii pascale. fierberea si ciocnitul oualor pe 335



pe autobuzul 335 al ratb-ului, traditiile pornesc mai devreme. deja se fierb si se ciocnesc ouale. mai multi calatori au primit sarbatorile pascale in avans urcand in 335 de la aviatorilor. se pare ca e o ruta crestina, aceasta, de la aviatorilor-piata charles de gaulle, arcul de triumf, muzeul taranului, casa presei, pana spre baneasa. 

unii calatori au simti deja cum si le fierb ouale urcand in autobus. o noua moda in fierberea lor, prezentata de conducerea ratb, este cea in care se pune un afis cu "nu deschideti geamul, autobusul este dotat cu aer conditionat" iar mai in spate, pasul doi, "aerul conditionat nu functioneaza". temperatura optima de fierbere incepe la "luna mai"celsius si atinge apogeul cand clocotesc la "iulie"celsius. nu trebuie tinute mult la  fiert, e suficient un semafor pe b-dul constantin prezan si 2-3 pe kiseleff. prinzand de 3 ori rosu la casa presei aveti ouale fierte la punctul maximal.

calatorii incep sa-si ciocneasca ouale, ca intr-o veritabila traditie, inaintea statiilor. cele mai celebre sunt ciocnirile intre doi sau mai multi calatori insa cei "forever alone" cunosc si traditia ciocnitului solo de bare si carucioare ale batranilor plecati la cumparaturi.

cum anul acesta 1 mai pica cu doar cateva zile inaintea pastelui, biserica ortodoxa avertizeaza posibilitatea lipsei acestor traditii in zilele de miercuri joi si vineri si mutarea lor pe proaspetele trenuri de constanta care ajung in timp record de la bucuresti la malul marii. 

Niciun comentariu: