Pagini

miercuri, 6 martie 2013

banii nu reprezinta scopul, ci calea

"vrei bani? banii n-or sa cada degeaba din cer" - Parazitii (raspuns corect)
"vreau sa cada bani din cer, ma tot uit spre el si sper" - Zhao feat Adda (raspuns al naibii de gresit)
bani vor toti. bani bani bani. cum mai spuneam odata, la multi, bunastarea finaciara ascunde un suflet jegos. aud mereu oameni care nu mai au bani, care vor bani, oameni visandu-se castigand la loto, oameni disperati dupa bani, disperati dupa bani de mancare sau dupa bani de nimicuri scumpe. asta e, traim intr-o societate de consum, fatarnica, in care daca NU AI nu existi, nu conteaza ca ESTI. trebuie sa ai, nu sa fi! bani se fac. criza? nicidecum, banii se invart, foarte multi, in orice epoca sau perioada suntem. ca nu se invart in buzunarele noastre(voastre), asta e altceva. 

dar de ce nu reusesc unii? de ce unii au bani, fiind mai urati si mai prosti ca voi, iar voi, frumosi si destepti, nu aveti bani, nu reusiti sa faceti bani? cum vine asta? multi vor bani si atat. nu stiu ce vor face cu banii aia. se gandesc ei. de obicei e vorba de electrocasnice, toale, masini, nevoi sociale. dar vor bani. aici e greseala. daca vrei sa ai bani, e bine sa nu vrei sa ai bani. banii nu sunt scopul, asta nu inteleg multi. banii sunt calea. fiindca daca ai genti de bani, nu faci nimic cu ele, ala nu e un scop, nu se incheie acolo. ai pus mana pe bani, aia e. nu! ai pus mana pe bani, faci ceva cu ei. ALA E SCOPUL! vrei sa calatoresti? vrei o masina? un apartament? un trai mai bun? tine-te bine de gandul asta si ignora banii, in sine, banii efectiv, ca si hartii, ca si semnificatie. fiindca banii vin si se duc iar daca vrei bani, ei bine, ei vin si se duc. vrei sa ajungi la vara in amsterdam? apuca-te si pune bani la pusculita, la vara mergi in amsterdam. in toamna, amintirea vacantei in amsterdam te poate impinge sa economisesti sau sa castigi mai mult pt audi-ul ala nou. 

idei simple, cine-a priceput ceva, dezvolta. pana atunci, 12 mituri despre obtinerea banilor de la nuaisacrezi.ro

Mitul 1: Daca as fi ales o profesie profitabila, as fi bogat.
Realitate: Milionari sunt in fiecare profesie. In orice industrie poti face bani. Nu alerga pentru o cariera profitabila – tu singur poti face ca profesia ta sa fie profitabila.
Mitul 2: Daca parintii mei erau bogati si eu as fi bogat.
Realitatea: Cei mai multi dintre oamenii bogati au venit din familii sarace, altii din clasa de mijloc. Chiar si oamenii care provin din familii bogate de multe ori trebuie sa-si faca singuri averea proprie.
Mitul 3: Daca as fi fost un elev bun, as castiga o multime de bani.
Realitatea: Ai nevoie sa inveti sa pui in practica, nu in sala de lectura. Potrivit statisticilor, elevii cu note bune, de regula, nu sunt bogati.
  

restul articolului aici

Niciun comentariu: